‘’Sthira Sukham Asanam’’
Her bir yoga posturunde bulmayı istediğimiz durum. Güçlü ,sağlam ve aynı zamanda eforsuz olmak.
Asana pratiğinin kendisi zaman içinde bizlere Patanjali’nin bu sutrasının ne demek olduğunu kendi deneyimimiz üzerinden, ilk elden gösterse de , bu herkes için o kadar kolay olmayabilir.
Yoga pratiği esnasında bedenimizin sahip olduğu gücü, büyük bir odaklılık ve nefes farkındalığı ile kullanırken, aynı oranda da buna dair olan tüm eforumuzu bırakırız. Yoga pratiği bu noktada akışkan ve keyifli, kişisel bir dansa dönüşür uygulayıcı için.
Pratikte ihtiyaç duydugumuz bu dayanıklılığı bulmak, bedenimizin güncel durum ve ihtiyaçlarını anlamak, bedenimize nazik davranarak onu güçlendirmek için, zaman zaman farklı disiplinlere başvururuz.
Bu disiplinlerden bir tanesi, kişiye ve kişinin güncel fiziksel ve zihinsel durumuna (sakatlık, o gün hissedilen enerji, zihnin durumu) özel olarak tasarlanan ; güç, dayanıklılık, mobilite ve farkındalıklı kas aktivasyonunu kişiye kazandıran fonksiyonel güç egzersizleridir.
Yogaya yeni başlamış, orta, ileri, deneyimli ; tüm seviyelerdeki yoga öğrencilerini kapsayan bu fonksiyonel egzersizler ile öğrenciye;
Farkındalıklı kas aktivasyonu nedir ? Kendi beden ağırlığımız ile çalışarak dayanıklılığımızı nasıl arttırırız ? Güncel sakatlıklarım ile nasıl egzersiz yaparım ? Sakatlıklara karşı kendimi nasıl korurum ? Gibi sorulara yanıt verilir.
Her bir ders asana pratiğinin temel unsurları olan nefes ve hareketin bilinçli odaklılık ile yapılması üzerinden işler. Ders boyu kaslarımızın bilinçli şekilde aktivasyonunu sağlarken, bedenimizin dayanıklılığını arttırıcı ve ihtiyacımız olan optimal beden formunun oluşumunu destekleyici hareketler bütününü çalışırız.